“Beddua Etmeyin “

    🌼

    İnsan kendisine, ailesine ve çocuklarına bedduâ etmemelidir. “Lanet olsun”, “Allah kahretsin”, “Allah cezanı versin”, “Allah belanı versin” gibi sözler malesef dikkat edilmeden söylendiği zaman, Kuantum düşünce sistemine göre; Enerjinizin yoğunlaştığı şey yaratılacaktır. Kişinin ettiği bedduâ kendisini ve ailesini ifsâd eder, onların yaşamını, ahlâkını ve geleceğini bozar. O zaman bu yaptığına kişi pişman olur, fakat pişmanlık bir fayda vermez.

    Malesef yaptığımız binlerce çalışmada görüyoruz ki; Anne ve Baba üzerinden gelen olumsuz bağlar; ah, beddua, ceza unsurları barındırıyor. Özellikle bu enerjiler, kişinin fiziksel bedenine sirayet ederek, sırt ve bel bölgelerinde geçmeyen ağrılara vesile olabiliyor.

    Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular: “Kendinize bedduâ etmeyiniz, evladınıza bedduâ etmeyiniz, hizmetçilerinize bedduâ etmeyiniz, mallarınıza bedduâ etmeyiniz. Zira içerisinde Cenâb-ı Hakk’ın büyük ihsânının bulunduğu kabul saatine denk gelir de bedduânız kabul olunuverir.”

    Abdullah İbn-i Mübârek’e (rah.) bir adam geldi. Çocuklarının birinden şikâyet etti. “Sen ona bedduâ ettin mi?” buyurunca “Evet” dedi. Abdullah İbn-i Mübârek (rah.) “Öyleyse onun bu hale gelmesine sen sebep oldun.” buyurdular.

    Âlimlerden biri şöyle anlattı: Çocuklarına bedduâ eden bir topluluk gördüm. Bu bedduâlarının neticesinde çocuklar çok büyük acılara mübtelâ oldular. Babaları pişman olup onlar için duâ etmeye başladılar. Fakat bu belâdan kurtuluş mümkün olmadı.

    Bir çok kez müşâhede ettik ki; Kişilerin bağlarıyla ilgili çalışmalar yapıldıktan sonra, mutlaka icaplarını kısa süre içerisinde yerine getirmeli…! Çünkü keffârete dönüşmüş bela musibet yada beddua, ilgili icabı yapmadan ne kadar müspet dua edilsede, malesef kalkmayabiliyor.

    Sâlihler, evlatlarına bir şey emretmezlerdi. Yapılacak bir iş olduğunda başka birisine söylerlerdi. Bunun sebebi sorulunca:

    “Biz çocuklarımıza bir şey emrederiz de onlar da bu emri yerine getirmeyip âsî olurlarsa bundan dolayı başlarına sıkıntılar gelir. Biz evlatlarımızın üzerine sıkıntılar gelipte acı çekmelerine dayanamayız.”

    Kur’an-ı Kerim, İsra sûresi 11. âyetinde (meâlen) şöyle buyruldu:
    “İnsan, (gadab hâlinde kendine, çoluk çocuğuna ve malına) hayırla duâ eder gibi ŞER’le duâ eder. İnsan (âkıbetini düşünmeksizin) acele edici oldu. (Yani acelesi yüzünden hayrı ve şerri ayıramaz, sonunu gözetmez oldu.)

    Kısacası insan bedduâ etmemeli, sabredip hayra duâ etmeli, güzel sözler söylemeli…

    Her zaman Sağlıklı, Mutlu, Huzurlu kalın..
    🌼
    Alıntı

Bir yorum ekleyin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.